Image Banner

MENEBAR ZAKAT MENUAI MANFAAT

Assalamualaikum w.b.t ibubapa, penjaga, penyumbang dan seluruh rakan Institusi Ibn khaldun,
Untuk makluman,
*Institusi ibn khaldun* adalah AMIL ZAKAT lantikan rasmi oleh LZS (Lembaga Zakat Selangor). Lantikan ini juga adalah usaha untuk memudahkan umat Islam menunaikan tanggungjawab mereka.
Kami menerima semua zakat berikut;
1.Pendapatan / Gaji
2.Fitrah
3.Simpanan
4.Saham
5.KWSP
6.Emas
7.Perak
8.Harta
9.Takaful
10.Qada Zakat (Zakat lampau yang tertunggak)
11.Perniagaan
12.Ternakan

LAGI

VIDEO MAJLIS PELANCARAN PEMBINAAN & PENGUMPULAN DANA PROJEK PEMBINAAN KOMPLEKS SIK

file/d/1t_FfRJhRc2xeMRHJ_39ywzNgx3TrDO6_/view

Assalamualaikum disini saya lampirkan Majlis Pelancaran Pembinaan & Pengumpulan Dana Projek Pembinaan Kompleks Sekolah Ibn Khaldun

WEBSITE SUMBANGAN PEMBANGUNAN SEKOLAH IBN KHALDUN

Sumbangan hari ini untuk generasi masa hadapan
“Tidak akan berkurang harta dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kemuliaan baginya.” (Riwayat Muslim)

PEMBINAAN SURAU DAN BANGUNAN PELBAGAI GUNA SEKOLAH IBN KHALDUN

Assalamualaikum w.b.t

bagi menyediakan infrastruktur untuk 1500 pelajar,Sekolah Rendah Ibn Khaldun sedang merancang pembinaan surau dan bangunan pelbagai guna yang akan memberikan tempat aktiviti bagi pelajar.semoga infaq yang diberikan mendapat rahmat Allah swt.

PENGGAL PERSEKOLAHAN 2022/2023

Sesi baru persekolahan kali ini agak berbeza dari tahun - tahun terdahulu.Tambahan pula , kita berada dalam fasa pengakhiran pendemik.Oleh itu disertakan maklumat penggal persekolahan 2022/2023 untuk makluman tuan puan.

LAGI

JOM BERSAMA-SAMA MENJAYAKAN KEMPEN INI.SEMOGA ANAK DIDIK SEKOLAH RENDAH IBN KHALDUN DIBERI KESIHATAN AMINN...

5 keburukan makanan ringan

Masalah ingatan dan pembelajaran

Keburukan makanan ringan – tingkatkan risiko demensia

Mengurangkan keupayaan mengawal selera makan

Menyebabkan kemurungan

Kurang sabar

LAGI

TAWARAN KE TINGKATAN 1 SESI 2023/2024 (TERHAD)

Tawaran kini di buka bagi pengambilan murid ke tingkatan satu sesi 2022/2023.

Tawaran adalah berdasarkan pada kekosongan tempat.

Image News

Image Banner